Pomoć pri uključivanju djeteta s teškoćama u razvoju ili mlađe punoljetne osobe s invaliditetom u programe redovitih predškolskih ili školskih ustanova (integracija) je socijalna usluga koja se pruža odgajateljima, učiteljima i nastavnicima u predškolskim i školskim ustanovama.

U Centru smo tijekom 2014. započeli s pripremama za pružanje usluge integracije, što je uključivalo edukaciju stručnjaka različitih profila za članove mobilnog stručnog tima te komunikaciju i analizu stanja na šest osnovnih škola s područja grada Daruvara i bliže okolice. Mobilni stručni tim pruža stručnu pomoć učiteljima, asistentima te učenicima s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima/skrbnicima i udomiteljima za što uspješnije uključivanje u redovne škole i praćenje nastavnog sadržaja.

Mobilni stručni tim Centra Rudolf Steiner trenutno surađuje sa šest osnovnih škola:

Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar
Češka osnovna škola Josipa Ružičke Končanica
Osnovna škola Dežanovac
Osnovna škola Đulovac
Osnovna škola Sirač
Češka osnovna škola J.A. Komenskog

Centar za socijalnu skrb priznaje uslugu nakon prethodno pribavljenog mišljenja našeg Centra o trajanju i učestalosti pružanja usluge, a može se odrediti u trajanju do pet sati tjedno. Potrebe za suradnjom i podrškom mobilnog stručnog tima je velika te se pokazalo da je suradnja sa školama i školskim koordinatorima te Centrom za socijalnu skrb ključna u detektiranju stvarnog stanja kako bi se pružila adekvatna pomoć.

 

 

 

Skip to content